Bezoek ons
shape-186 orange
shape-186 orange

Bij coƶperatie de Graanrepubliek draait alles om smaak. En goede smaak is geworteld in de grond waarop het wordt verbouwd. Hoe gezonder de grond, hoe lekkerder de smaak.

Zo werken boeren, makers, onderzoekers en smaak experts samen om de allerbeste smaak te bereiken en daarmee ons voedselsysteem fundamenteel te verbeteren. Alles en iedereen komt samen - van de grond onder onze voeten tot de smaak in je mond.

Ontdek wat de Graanrepubliek te bieden heeft

De Graanrepubliek is met haar locatie in de Oude Remise een plek waar alles van de coöperatie samenkomt. De plek waar de boeren, makers en experts de smaak van het graan weten te perfectioneren tot de beste producten. Dit kan je beleven in ons monumentale pand, door middel van een tour of workshop die je de brouwerij, stokerij, bakker en ons restaurant het Proeflokaal laten ontdekken. 

Bekijk onze aankomende evenementen

De Graanrepubliek organiseert verschillende evenementen om jou kennis te laten maken met deze wereld van natuurlijke producten en ambachtelijk vakmanschap. Bekijk hier de aankomende evenementen die op de agenda staan. 

Oogstfeest op 14 & 15 oktober

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober wordt het Oogstfeest georganiseerd door de Graanrepubliek en haar leden. Vanaf 13:00 openen onze brouwerij, stokerij, bakkerij en horeca hun deuren! Kom genieten van workshops, proeverijen en alle producten van onze coöperatie; bier, whisky, gin, brood. 

bekijk het programma

Brood van de Graanrepubliek

Onze producten

Onze producten schudden de smaakpapillen wakker. Wij dagen de zintuigen uit. Door onconventionele graansoorten te telen en ze op originele manieren te bereiden, zorgen we voor frisse variaties in smaak, textuur en aroma. Elke hap voedt de verbeelding. Elke slok opent je ogen.

bekijk onze producten

Restaurant het Proeflokaal

Ook ervaren hoe de Graanrepubliek smaakt?

Bezoek ons in het onlangs gerenoveerde trein Remise aan de haven van Bad Nieuweschans. Hier kun je de wortels van onze creatieve passie uit de eerste hand ervaren en de vruchten van onze samenwerkingen proeven. Ontdek onze experience, proeverijen, evenement mogelijkheden of ons restaurant het Proeflokaal. 

plan je bezoek