Bezoek ons

Ervaar onze Graanrepubliek Experience

Smaak is ons uitgangspunt! Ervaar de kracht van de Groningse Dollardbodem tijdens de Graanrepubliek Experience. Wij zijn gepassioneerd over smaak en willen je graag alles laten zien van onze boeren en de makers, die samen de beste producten maken op basis van echt Gronings graan.

Tijdens de Graanrepubliek Experience nemen wij je mee op een reis door onze stokerij, brouwerij en bakkerij. De plek waar onze makers de smaak van het graan weten te perfectioneren tot de beste producten. Als je geluk hebt zie je de makers aan het werk. We sluiten de tour af met een proeverij plank in ons Proeflokaal, inclusief Hooghoudt jenever, Eggens bier en brood van Bakker Wiebrand. Liever alcoholvrij? Dit is uiteraard ook mogelijk. 

reserveer jouw graanrepubliek experience

Praktische informatie

  • Elke zaterdag 
  • Om 14.30 uur
  • +/- 60 minuten
  • Geen minimum aantal personen
  • Maximum 20 personen
  • Prijs 17,50 euro
  • Inclusief proeverij plank
  • Reserveren: is niet verplicht, wel aan te raden

reserveer jouw graanrepubliek experience

Wat kun je verwachten?

Ervaar een experience tour inclusief gids die vol passie je alles kan vertellen over de Graanrepubliek, haar geschiedenis, boeren, makers en producten. Benieuwd wat de Graanrepubliek Experience inhoud? Bekijk hieronder wat je kan verwachten. 

Ontdek onze bakkerij

We laten je graag zien waar onze makers het beste brood maken op basis van echt Gronings graan. Je kunt verwachten dat je een kijkje krijgt achter de schermen van onze bakkerij en leert hoe wij ons deeg bereiden en ons graan malen om de meest smaakvolle en gezonde producten te maken. 

Wandel hoog boven onze brouwerij

Bij onze bierbrouwerij zie je hoe ons graan wordt gemout en hoe we onze verschillende bieren brouwen. Je leert over de verschillende ingrediënten en technieken die we gebruiken om de perfecte smaak en aroma te creëren. Waarbij alleen al de ruimte de moeite waard is die je vanaf boven kunt aanschouwen. 

Onze stokerij

In onze stokerij laten we je zien hoe we onze eigen jenever, gin en andere sterke dranken maken op basis van echt Gronings graan. Je krijgt de kans om ons productieproces van dichtbij te bekijken en te leren over de verschillende kruiden en smaakmakers die we gebruiken om onze dranken hun unieke smaak te geven. Laat je imponeren door de enorme koperen ketels die de ruimte vullen. 

Proeverij

Eindig de tour met een proeverij plank in ons restaurant het Proeflokaal, inclusief Hooghoudt jenever, Eggens bier en brood van Bakker Wiebrand. Liever alcoholvrij? Dit is uiteraard ook mogelijk. 

Kom de Graanrepubliek ontdekken

Het is niet verplicht om te reserveren, maar het is wel aan te raden om teleurstelling te voorkomen. Dus waar wacht je nog op? Kom langs en ervaar zelf hoe de smaak van ons graan tot leven komt tijdens de Graanrepubliek Experience!

Voor vragen kun je terecht via proeflokaal@graanrepubliek.nl

reserveer jouw graanrepubliek experience