Bezoek ons

Evenementen

Ontdek onze aankomende evenementen en workshops

Kookworkshop gezond, makkelijk & lokaal op 9 juni

9 juni: Kookworkshop gezond, makkelijk & lokaal

Bij de kookworkshop laat Diëtist Hilly jou zien dat gezond koken met lokale ingrediënten een feestje kan zijn! Geen recepten met ingewikkelde ingrediëntenlijsten, maar makkelijke, gezonde en vooral lekkere recepten. Recepten die je na de kookworkshop nog keer op keer thuis wilt maken. Je leert over gezonde voeding en je krijgt tips hoe je het jezelf zo makkelijk mogelijk kunt maken. Gezelligheid en samen koken staat centraal. Samen koken en daarna uitgebreid tafelen en proeven wat voor lekkers er in de omgeving te vinden is.

Na de workshop ga jij met een goed gevoel en een dosis nieuwe kennis naar huis. Jij krijgt een E-book mee met de gemaakte recepten en alle informatie over de basis van gezonde voeding. Als bonus zit er ook een lokale seizoenskalender bij.

Over Hilly: Hilly is diëtist en deelt op haar blog hilicious.nl kookinspiratie. Ze schrijft onder andere recepten voor Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Bij de Graanrepubliek werkt ze aan voedselinnovaties. 

Datum: vrijdag 9 juni
Locatie: Graanrepubliek, Oudezijl 1, Bad Nieuweschans
Tijd: 16.00 tot 20.00
Prijs: 75,00 euro per persoon

Reserveren kan door een mailtje te sturen met je naam en telefoonnummer naar info@hilicious.nl 

Let op! Er is een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij.

Vanaf 1 april start onze Experience Tour

Ervaar de kracht van de Groningse Dollardbodem tijdens de Graanrepubliek Experience! Vanaf 1 april kun je elke zaterdag en zondag om 11.00 & 14.30 uur een Experience Tour ervaren die ongeveer 90 minuten duurt. Tijdens de Graanrepubliek Experience nemen wij je mee op een reis door onze stokerij, brouwerij en bakkerij. De plek waar onze makers de smaak van het graan weten te perfectioneren tot de beste producten. Als je geluk hebt zie je de makers aan het werk. We sluiten de tour af met een proeverij plank in ons Proeflokaal, inclusief Hooghoudt jenever, Eggens bier en brood van Bakker Wiebrand. Liever alcoholvrij? Dit is uiteraard ook mogelijk. 

meer info over de experience tour

Vrijdag 12 mei - Proeverij Bier en Whisky

Op 12 mei, tijdens de Week van het Nederlandse Bier, geven Eggens craftbeer en Drankenspeciaalzaak Bij Thijs gezamenlijk een proeverij met als thema, Bier en Whisky. Deze proeverij vindt plaats bij ons in de Graanrepubliek, waar al heerlijke bieren gebrouwen worden.

Je wordt ontvangen met 100% Gronings premium lager, gevolgd door een rondleiding door onze brouwerij om daarna te starten aan een Bier meets Whisky proeverij. Eggens staat bekend om zijn bieren op whiskyvaten, maar Thijs zal prachtige whisky's laten proeven die gerijpt zijn op biervaten. Een smaakvolle avond met veel kennis en expertise. Beide heren zijn betrokken bij de Graanrepubliek, evenals Vermaat die 12 mei voor de hapjes zorgt.

  • Datum: vrijdag 12 mei
  • Tijd: aanvang 19.00 uur
  • Kosten: 40 euro per persoon
  • Reserveren: via thijs@bijthijs.com of 06 - 40 07 72 07

Zaterdag 13 mei – Ontmoet de brouwer

Op zaterdag 13 mei kun jij deel uitmaken van de “craft beer tour” in de Graanrepubliek. Brouwer Martijn Eggens biedt jou een exclusief kijkje in zijn brouwerij. Tijdens de rondleiding door ons indrukwekkende en monumentale pand komen we door de Hooghoudt stokerij, de bakkerij van Wiebrand en laat Martijn je de brouwerij zien. Hij neemt je mee in zijn brouwfilosofie, zijn bierportfolio en uiteraard worden er bieren geproefd met uitleg door Martijn. Uiteraard ontbreekt een begeleidend hapje ook niet in deze proeverij.

Wanneer: Zaterdag 13 mei
Tijd: Aanvang 14:30 uur
Duur: 120 minuten
Kosten: 25,00 euro per persoon
Reserveren: via onderstaande knop

Let op: Deze craft beer tour vervangt de reguliere Graanrepubliek Experience van 13 mei om 14:30 uur. De ochtend experience van 11:00 blijft wel in de huidige vorm bestaan.

 

reserveer hier jouw craft beer tour