• Wiebrand Broodkraam
  • Wiebrand Broden
  • Wiebrand Broden B
  • Wiebrand Brood

Welkom bij Bakker Wiebrand

Een ambachtelijke bakkerij gespecialiseerd in het bakken van biologisch desembrood uit de Europese traditie is gevestigd in de locomotievenloods. Brood met veel smaak met een lekker knapperige korst. Het brood is gebakken op basis van een eigen desemcultuur of op basis van een voordeeg met gist en met gebruik van biologische ingrediënten. Er worden geen kunstmatige smaak- en conserveermiddelen gebruikt.

Brood staat in de hele wereld al duizenden jaren dagelijks op tafel. Elk land en streek kent zijn eigen broodtradities die aangepast worden aan de gelegenheid en het seizoen. Voor de komst van de moderne transportmogelijkheden was de bakker afhankelijk van de lokale molenaar en die weer van de regionale akkerbouwer. Ik wil je kennis laten maken met verschillende regionale broodsoorten uit de Europese tradities. Van ouderwets lekkere stevige broden uit Noord-Nederland, Franse levain broden tot Zweedse Limpa.