• Wiebrand Broodkraam
  • Wiebrand Broden
  • Wiebrand Broden B
  • Wiebrand Brood

Welkom bij Bakker Wiebrand

In 2015 ben ik begonnen met Bakker Wiebrand, mijn eigen kleinschalige bakkerij waar ik bijzonder desembrood maak. Mijn doel is om mensen kennis te laten maken met puur en biologisch brood uit de Europese traditie.

Inmiddels ben ik bijna vijf jaar verder en heb ik een vaste en trouwe klantenkring opgebouwd in de provincie Groningen, Drenthe en verder. Mijn bakkerij in Sappemeer is daardoor te klein geworden en uitbreiding op deze locatie bleek niet mogelijk.

Hier, in Bad Nieuweschans, heb ik een nieuwe locatie gevonden waar ik mijn ideeën over mijn ideale bakkerij verder kan uitbouwen. 

Een bakkerij waar ambacht centraal staat en waar klanten kunnen zien, ruiken en proeven wat ik maak en hoe ik het maak. En een locatie waar ik met andere ambachtelijke bedrijven samen nieuwe ideeën kan ontwikkelen en waar ik veel meer met regionale grondstoffen kan gaan werken.

Een ambachtelijke bakkerij gespecialiseerd in het bakken van biologisch desembrood uit de Europese traditie is gevestigd in de locomotievenloods. Brood met veel smaak met een lekker knapperige korst. Het brood is gebakken op basis van een eigen desemcultuur of op basis van een voordeeg met gist en met gebruik van biologische ingrediënten. Er worden geen kunstmatige smaak- en conserveermiddelen gebruikt. 

Brood staat in de hele wereld al duizenden jaren dagelijks op tafel. Elk land en streek kent zijn eigen broodtradities die aangepast worden aan de gelegenheid en het seizoen. Voor de komst van de moderne transportmogelijkheden was de bakker afhankelijk van de lokale molenaar en die weer van de regionale akkerbouwer. Ik wil je kennis laten maken met verschillende regionale broodsoorten uit de Europese tradities. Van ouderwets lekkere stevige broden uit Noord-Nederland, Franse levain broden tot Zweedse Limpa.

Mijn brood is verkrijgbaar bij het bakkerscafé:
vrijdag t/m zaterdag: 10:00 tot 15:00 (zondag t/m donderdag gesloten)
en/of op bestelling via mail of app - ophalen woensdag en donderdag tussen 7.00 -10.00 uur.

Oudezijl 1
9693 PA Bad Nieuweschans

Verder wordt mijn brood verkocht bij:
Biologische winkel de Morgenster in Hoogezand.
Go Pure in Zuidlaren.
De Herbivoor in Groningen.
Bij de Biologische broodkraam van Brood Nodig – Paula den Hoed op de Vismarkt in Groningen op dinsdag, vrijdag en zaterdag.

Mocht je op een ander moment in Bad Nieuweschans langs willen komen, stuur dan een mail of whats-app (0629822301), dan kijken we wat ik kan doen. Ik ben hier elke dag maar niet altijd op “normale” uren.

Met vriendelijke groet,
Wiebrand van der Wijk
Bakker Wiebrand

graanrepubliek black