Evenementen

Rondom Waalkens

Op zaterdag 17 juni (14.30-22.00 u) maken wij deel uit van het kunstproject 'Rondom Waalkens' in Finsterwolde. Daar ligt een stuk grond waarop door de Graanrepubliek biologisch graan wordt geteeld. Het perceel kun je vanaf grote hoogte bekijken. Dit maakt de bijzondere zaai-wijze als landschapskunst zichtbaar. In de pop-up-kooktent kan je proeven van gerechtjes waarin Graanrepubliek-graan is verwerkt. Laat je verrassen door bijzondere toepassingen van graan.

’s Avonds (21.45 u) wordt onze mini-docu 'Terug naar de Korrel', over de veranderingen in het Groninger landschap, en voordelen van lokaal geteelde producten, getoond in de stal van Harm Evert Waalkens. Toegang is gratis, van harte welkom in Finsterwolde aan de Hoofdweg 39!

 

 

> > > > > > > > > > > > > > > > > >

Het Grote Graandiner

Op 10, 11 en 12 november 2016 organiseerde de Graanrepubliek – in het licht van Let’s Gro – het Grote Graandiner in Groningen Stad.

 

De liefde gaat door de maag. Een verhaal kun je vaak vertellen, de ervaring leert dat wanneer je mensen laat proeven en beleven, ze overstag gaan. Tijdens het Grote Graandiner beleef je een verhaal, de historie en de toekomst van het graan. In beeld, gerechten, geluid en gesproken woord. Het zes-gangen diner kwam van de hand van chef kok Christian Weij. Hij is één van de ambassadeurs van Dutch Cuisine, en een enorm voorstander van lokaal en puur eten.

 

De omgeving waar het Grote Graandiner plaatsvond is er één waar wij ons thuis voelen, het proeflokaal en de brouwerij van het Groningse BAX Bier. Samen met hun hebben wij speciaal voor het Grote Graandiner een Graanrepubliek bier ontwikkeld, dat deze avond werd geïntroduceerd. Tijdens het diner werden de gerechten vergezeld van bijpassende bieren en andere graanbrouwsels.

 

Met het Grote Graandiner willen wij onze gasten laten zien hoe mooi het Groninger landschap is. De veelzijdigheid en toepasbaarheid van granen laten zien en de verbinding tussen stad en ommeland tastbaar maken. Maar bovenal is het Grote Graandiner een avond om van te genieten.

 

 

> > > > > > > > > > > > > > > > > >

Graanrepubliek On Tour

Op donderdag 11 augustus 2016 vond de eerste Graanrepubliek on Tour plaats!

 

Tijdens deze tocht dwars door de graanschuur van Noordoost Groningen vertelde Gert Noordhoff (één van de grondleggers van de Graanrepubliek) tal van wetenswaardigheden over het landschap, de akkers en de dorpen die wij zijn gekruist. Wij bezochten een graanveld dat door een bij de Graanrepubliek aangesloten teler, Harm Evert Waalkens, met veel zorg en aandacht biologisch wordt geteeld. Maar laten wij bij het begin beginnen. In Bellingwolde, op de boerderij. Daar genoten wij eerst van een een lekkere voedzame maaltijd met ons eigen graan, gekookt door Rik Dortmond van Hotel Restaurant Bitter en Zoet uit Veenhuizen. Waarna wij voorzien van nieuwe energie aan ons avon-tour konden starten.

 

Reis je met ons mee, door de ruisende graanvelden van de Graanrepubliek?

 

Houd deze pagina in de gaten, of onze facebookpagina, voor de volgende datum!